De Rechter_Proces en tasting_full ress-77_edited.jpg

De brouwerij

grungy-texture-background-SBI-300263535 (1).jpg
Zwaard2.png

Microbrouwerij De Rechter beschikt sinds begin 2021 over een volledige installatie met 4 ketels van elk 500 liter. Na het installeren en het bekomen van de nodige vergunningen is de brouwerij klaar voor productie op het einde van 2021.

Het lokale karakter en de ambachtelijke manier van brouwen dragen we hoog in het vaandel en hierbij wordt de keten tussen brouwer en klant zo kort mogelijk gehouden.

grungy-texture-background-SBI-300263535 (1).jpg
1,2,3 Brouwen maar...

Wel, het is niet echt een driestappenplan om een goed bier te brouwen. De basis is in iedere brouwerij vrijwel hetzelfde maar het verfijnen van smaken eist geduld, experimenteren en een zekere discipline. Maak in detail kennis met ons brouwproces tijdens een bezoek of kom eens een dagje mee brouwen in onze brouwerij. 

grungy-texture-background-SBI-300263535 (1).jpg
De Rechter_Proces en tasting_full ress-12.jpg

1

Schroten

De Rechter_Proces en tasting_full ress-50.jpg

5

Koelen

De Rechter_Proces en tasting_full ress-31.jpg

2

Maischen

De Rechter_Proces en tasting_full ress-77.jpg

6

Vergisting

De Rechter_Proces en tasting_full ress-40.jpg

3

Filteren

De Rechter_Proces en tasting_full ress-63.jpg

7

Lageren

De Rechter_Proces en tasting_full ress-51.jpg

4

Koken

De Rechter_Proces en tasting_full ress-182.jpg

8

Bottelen

grungy-texture-background-SBI-300263535 (1).jpg
De Rechter_Proces en tasting_full ress-82
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-30
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-79
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-72
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-39
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-54
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-34
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-48
press to zoom
De Rechter_Proces en tasting_full ress-38
press to zoom
1/2
grungy-texture-background-SBI-300263535 (1).jpg
Brouwer voor één dag!

Zou je graag betrokken willen zijn bij het hele brouwproces? Wil je je eigen gebrouwen bier kunnen meenemen naar huis? Wil je een unieke bierbeleving ervaren?  Wil je graag eens schroten of maischen?

Word dan brouwer voor één dag!

Je helpt een dag mee tijdens het hele brouwproces en leert de kneepjes van het vak: het brouwproces, de installaties en het verder verloop.

Tussen de verschillende brouwprocessen is er tijd voor degustaties.

Graag verwelkomen we maximum 2 brouwers voor één dag per brouwdag. Reservatie is noodzakelijk. 

Inclusief 2 bakken van je eigen gebrouwen bier (2 x 24 flesjes) + één warme maaltijd.

Hoe lang moet je hiervoor rekenen? 

Je bent minimum 6 uur bezig met het brouwen inclusief de maaltijd en de degustaties. Neem contact op voor meer info. 


Prijs: 125€ per persoon,